Matkailijat

Lapissa yöpyy vuosittain noin 2,3 miljoonaa kotimaista ja kansainvälistä matkailijaa. 

Matkailukeskukset

Lapin matkailukeskusten ympärille 50 km säteellä piirrettyjen ympyröiden pinta-alat kattavat noin 70% maakunnasta. 

Raaka-aineita

Lappi on useiden raaka-aineiden, kuten esim. maidon ja naudan-, lampaan- ja poronlihan puolesta itsenäinen. Jatkojalostukselle on tilausta.

Venäläismatkailijat

Venäläismatkailijoita tulee Lappiin vuosittain noin 300 000. Rajanylitysten määrä Inarin Raja- Joosepissa ja Sallan Kelloselässä kasvaa jatkuvasti. 

Luomukeruu

Lapin luomukeruuseen sertifioitujen alueiden pinta-ala on n. 7,1 miljoonaa hehtaaria, mikä on noin neljännes koko maailman luomukeruualueista. 

Maaseutu-unelma

Suomalaiset hakevat maaseudulta hyvän elämän aineksia: tilaa ja rauhaa, puhdasta ruokaa ja virkistäytymistä. 36% suomalaisista haluaisi mieluiten asua maaseudulla. 

Superruokaa

Lappilaiset olosuhteet, kuten valon määrä ja spektri sekä voimakkaat vuorokausi- ja vuodenaikaiset vaihtelut tuottavat kasveihin lisää ravintoarvoja ja terveysvaikutteita.

Arktisia brändejä

Arktisiin luonnontuotteisiin yhdistetään voimakkaita kylmyyden, puhtauden, terveellisyyden ja ainutlaatuisen luonnonympäristön mielikuvia, jotka toimivat tuotebrändäyksen apuna

Perinnepankki

Kansanperinteestä ja luonnontuotteista voidaan ammentaa ajatuksia ja ideoita nykyaikaisille tuotteille, palveluille ja tuotebrändäykseen.

Tyytyväisyys

Maaseudulla asuvien on tutkittu olevan tyytyväisempiä itselleen tärkeiden asioiden toteutumisen suhteen kuin kaupungeissa asuvien.

Poro

Porotalous on hieno esimerkki siitä, kuinka erilaisia palvelumuotoja perinteisen elinkeinon ympärille voi rakentaa. Poroa hyödynnetään ruoissa, ohjelmapalveluissa, turkistuotteissa, ja se on osa saamelaista elämäntapaa.

Jatkojalostus

Poroa lukuun ottamatta lappilaiset raaka-aineet jalostetaan lähes kokonaisuudessaan maakunnan ulkopuolella, jolloin jalostusarvo siirtyy maakunnasta pois.

Aitous

Aidot elämykset, kuten paikalliset erityispiirteet ja läheltä saatava ruoka kiinnostavat tämän päivän matkailijoita.

Vetonauloja

Lapin omaleimaisia matkailun valtteja ovat muun muassa luonto ja vuodenajat, kuten talvi, revontulet, erämaat ja yötön yö.

Luontomatkailu

Matkailukeskusten ulkopuoliset alueet ovat suurelta osin hyödyntämätöntä resurssia  erilaisten luontoelämysten, kuten kalastuksen, metsästyksen ja eräilyn suhteen.

Sulje