Revontulten metsästäjät

Torassieppi on Antti ja Sanna Pietikäisen
oma juttu.

Sanna Pietikäinen, 32, ja Antti Pietikäinen, 28, ylläpitävät Muoniossa Torassiepin vanhaa porotilaa. Tilaa puolitoista vuotta isännöinyt ja emännöinyt pari haluaa tarjota asiakkailleen ympärivuotisesti toimivan, viihtyisän ja laadukkaan pienen paikan. Torassieppi tarjoaa majoitusta sekä ravintola- ja ohjelmapalveluita.

Torassiepin liikeidea perustuu perinteiden, hyvän olon ja luonnon läheisyyden hyödyntämiseen. Pääosin Keski-Euroopasta tulevat asiakkaat haluavat kokemuksia autenttisessa ympäristössä. Torassieppi tarjoaa elämyksiä, kuten esimerkiksi poro- ja huskyaktiviteetteja sekä hyvän olon kursseja. Pihapiirissä on myös lumihotelli, ja paikka tunnetaan järjestämistään revontulisafareista, joista on tullut erittäin suosittuja.

laplande_torassieppi.jpg

Antin ja Sannan työssä ei ole ”normaalia” työpäivää, sillä työtehtävät vaihtelevat sesongin mukaan. Matkailuyrityksen ylläpitoon kuuluu kaikkea mahdollista: asiakaspalvelua, opastusta, huoltoa, remonttia, toimistotyötä, edustamista ja palavereita, mutta ennen kaikkea vastuun ottamista ja päätösten tekoa.

"Lapissa on tilaa vielä
monelle yrittäjälle,
ja hulluja ja uniikkeja
ideoita kaivataan erityisesti
kesämatkailun kehittämiseen."

Antin ja Sannan mielestä yrittäminen Lapin maaseudulla vaatii innokkuutta, idearikkautta ja sesonkityöhön sopivaa luonnetta. Työn kausiluontoisuuteen on hyvä asennoitua. Talvet ovat hyvin kiireisiä, joten pitää muistaa pitää itsestään huolta, että jaksaa. Vaikka etäisyydet, palveluiden pakeneminen ja lentotoiminnan epävarmuus asettavatkin haasteita yritystoiminnoille, ovat Pietikäiset silti sitä mieltä, että Lappi on varsinainen aarrearkku esimerkiksi luontomatkailun kannalta ajateltuna. Pietikäisten mielestä tilaa Lapissa on vielä monelle yrittäjälle, ja hulluja ja uniikkeja ideoita kaivataan erityisesti kesämatkailun kehittämiseen.

laplande_torassieppi2.jpg

www.torassieppi.fi

Sulje